https://www.uitvaartverzorgingremcohol.nl/wp-content/themes/gymappstest Ook de kleine mens heeft recht op een mooi afscheid | Uitvaartverzorging Remco Hol

Ook de kleine mens heeft recht op een mooi afscheid

kinderen
 
Geen enkele ouder hoopt ooit dat het te maken krijgt met een kinderuitvaart. Het overlijden van een kind tijdens of na een zwangerschap is het ergste dat een ouder kan overkomen. Tijdens deze moeilijke periode staan we u op verschillende vlakken bij; wij helpen u met praktische zaken als verzekeringen, aangifte van overlijden en het regelen van de uitvaart. Daarnaast vinden wij het heel erg belangrijk om u bij te staan in deze moeilijke tijd bij het verwerken van het verlies van uw zoon of dochter.
 
 
 
LIEFDEVOL
 
Er is een grote behoefte aan waardig afscheid nemen. Veel meer dan vroeger krijgen de ouders nu de gelegenheid om afscheid te nemen van hun kindje. Ouders mogen hun kindje wassen, aankleden in passende kleding en het liefdevol in een mandje of kistje naar keuze leggen.
 
KINDERUITVAART PASSEND BIJ HET KIND
 
Het is voor ons ondenkbaar om een kinderuitvaart op eenzelfde wijze te behandelen als een uitvaart van een volwassene. Van een speciale rouwauto een passende omgeving tot het verwerken van dierbare bezittingen tijdens de uitvaart. Wij vinden het belangrijk dat de uitvaart past bij u en uw kindje en daarmee vertrouwd aanvoelt.
 
 
 
Kwetsbaar en afhankelijk….
 
Het verlies van een medebewoner of dierbare is voor mensen met een verstandelijke beperking zeer ingrijpend.
Het is voor hen lastig te begrijpen dat de dood definitief en onomkeerbaar is. Afhankelijk van de mate van de handicap hebben ze meer moeite met het verwerken van informatie welke ze ontvangen na een overlijden.
 
Verstandelijk beperkten moeten echt beleven dat iemand er niet meer is. Door hun zintuigen te gebruiken kunnen zij toch ervaren wat het gemis is. Begeleiders, ouders, familie en vrijwilligers kunnen mensen met een verstandelijke beperking helpen door het overlijden zo duidelijk mogelijk over te brengen en in verband te brengen met actuele ervaringen. De overleden persoon laten zien en voelen, uiteraard onder begeleiding, kan helpen.
 
Als u meer informatie wilt ontvangen of een vrijblijvend gesprek neem dan contact met mij op