https://www.uitvaartverzorgingremcohol.nl/wp-content/themes/gymappstest Natuurbegraven | Uitvaartverzorging Remco Hol

Natuurbegraven

https://www.natuurbegravennederland.nl/heidepol/

Een natuurbegraafplaats is een begraafplaats waar de graven zijn gesitueerd op een gekozen plek in een natuurlijke omgeving. Sommige natuurbegraafplaatsen liggen in een bos- of parkachtig landschap en hebben graven met ornamenten en bloemen. Andere liggen ver buiten bebouwd gebied in de natuur en zijn sober uitgevoerd met de bedoeling dat de graven opgaan in de omgeving. Die liggen schijnbaar willekeurig verspreid, er is geen ordening door heggen of afrasteringen en er zijn geen speciaal vervaardigde grafstenen. De graven worden veelal wel gemarkeerd met zwerfkeien of houten kentekens.

Een van de voorwaarden bij natuurbegraven is dat overledenen worden begraven zonder materialen die belastend kunnen zijn voor het milieu.

Wij horen dat in deze bijzondere tijd veel mensen nadenken over een laatste rustplaats in de natuur. “Ik kies voor natuurbegraven” is een veel gehoorde uitspraak. Het vandaag kunnen reserveren van een laatste rustplaats in de natuur voor altijd is voor velen een grote wens. We realiseren ons dat het nu niet voor iedereen mogelijk of wenselijk is om naar buiten te gaan en een natuurbegraafplaats te bezoeken. In deze bijzondere tijd langskomen om een plekje voor jouw eeuwige grafrust uit te kiezen is dan, letterlijk, een stap te ver. Als je wel in de gelegenheid bent om langs te komen op een natuurbegraafplaats ontvangen wij je natuurlijk graag voor een gesprek of een informatiewandeling en nemen wij de geldende RIVM-richtlijnen in acht.

Wij bieden je nu ook aan om een plek op afstand te reserveren, zodat je zeker bent van jouw laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Heidepol, Maashorst, Schoorsveld of Landgoed Mookerheide. Daarmee heb je de zekerheid van vandaag en een vrije keuze voor later. Het precieze plekje uitkiezen om te begraven, of voor de as of urn, is in deze tijd voor veel mensen helaas niet mogelijk of minder relevant: “Als er uiteindelijk maar wel een plekje voor ons in de natuur is!”. Daarom bieden wij je die keuze nu op afstand aan. Zodat je in deze bijzondere tijd de zekerheid krijgt over de keuze van een eeuwige plek in de natuur.

“Thanatopraxie en natuurbegraven gaan niet goed samen” is een verkeerde veronderstelling.

Als er een keuze gemaakt is om de overledene op te baren met de methode Thanatopraxie (lichte balseming) dan mag er ook  op de natuurbegraafplaats begraven worden. Gebleken is dat de balsemvloeistof snel afbreekt en geen gevaar voor het milieu oplevert.

Natuur begraven is in Nederland nog relatief nieuw. Waarschijnlijk roept dit vragen bij u op. Als u meer wilt weten kan ik u hierover informeren.